Naturkompaniet ger 200 000 kr till Naturarvet

Naturkompaniet ger 200 000 kr till Naturarvet.

vanevik_collage

Tidigare i år blev Naturarvet nominerade till Naturbonusen, pengar som Naturkompaniets kunder samlar ihop till genom att 1 % av omsättningen från kundklubbs-medlemmarna delas ut till nominerade projekt efter en omröstning. Kundklubb 365 medlemmarna får både nominera och sen rösta på projekt som dom vill ska få pengar till sin verksamhet.

I år delas Naturbonusen ut till alla 9 deltagande projekt (tidigare år endast till det som fick flest röster). Naturarvet fick många röster och får motta en lite större andel av årets Naturbonus, nämligen 200 000 kr. Det motsvarar ca 2 hektar gammelskog som kan bevaras för evigt. Med detta stipendium har Naturarvet nu drygt en miljon i potten till nästa skog, som vi hoppas blir Våneviks gammelskog i Oskarshamns kommun. Läs mer om projektet här!

Tack alla ni som röstade! Nu gäller det att minst dubbla miljonen till årsslutet och att bevara Våneviks gammelskog, och sen samla in mer pengar och bevara nästa gammelskog och samla in mer pengar och bevara nästa gammelskog…Låt oss bygga ett naturarv av svenska gammelskogar, de sista som ännu klamrar sig fast bland träd-åkrarna, så att livets mångfald har några kärleksfullt bortglömda gömslen att få leva i fred i.