Stäng ×

Naturarvet i limbo

Limbo – att oförskyllt hamna i ett ingenmansland. 

Efter en fantastisk insamling under 2017 har vi hamnat i ett limbo;

1. Vi väntar på Lantmäteriet så att vi kan få slutföra förvärvet av Sollidens gammelskog.

2. Vi hade allt klart för förvärv av ny mark före årsskiftet men en virkesuppköpare kontrade vår värdering från Sveriges enda oberoende professionella värderingsbolag med en egen variant och då stöp affären.

3. Vi väntar på att få rösta om Naturbonusen från Naturkompaniet. Årets kandidater presenterades redan för drygt två månader sedan.

Naturarvet har varit i Limbo förut så vi har stark tillit till att det är en fas som kommer att gå över. När nästa skog kommer så är den precis rätt och ger oss alla en sporre att sträcka oss lite extra för att bevara de sista resterna av den svenska gammelskogen.

Vad kan du göra medan vi väntar?

🌲 Passa på att njuta av vårens anstormning. Varje dag kan du gå ut i skog och mark och hälsa på nya arter och andas in doften av mull, lavar, mossor, svamp och barr. Snart även längst upp i norr. Här kan du läsa om Naturarvets bevarade skogar.

❤️ Bli månadsgivare som skogsfadder i Naturarvet. I tider av limbo är det regelbundna givandet viktigare än någonsin. Det håller Naturarvet flytande och gör det möjligt att göra allt administrativt arbete och att leta efter ny skog att förvärva. Här berättar vi hur du kan bli skogsfadder.

🐜 Registrera dig som medlem i Naturkompaniets kundklubb 365 för att kunna rösta på Naturarvet i Naturbonusen 2018, om du inte har gjort det än. Här visar vi hur du registrerar dig.

🌳 Hjälp oss att hitta nya skogar. Vi letar vidare men Naturarvet har en enda anställd så Naturarvets ”vi” inkluderar dig och alla som kan bidra med information om skog. Att hitta en bit skogsmark som är tillräckligt mycket gammelskog och som är möjlig att förvärva är som att leta efter en pärla i en flodmussla. Ju fler som hjälper till desto större är chansen att vi hittar en mussla… som visar sig innehålla en pärla… som vi dessutom får köpa. Vi arbetar på att utveckla en gammelskogs-portal och under tiden kan du rapportera via mejl genom att klicka här.