Stäng ×

#GivingTuesday

bild av lunglavGivandets tisdag startade som en kick-off av den stora givar-säsongen (d.v.s. efter Black Friday och Thanksgiving i USA). Det gäller att under givandets tisdag och följande månad genom sociala media göra väl tillsammans för ett ändamål som verkar för något som inte alls är konsumtion, till skillnad från Svarta fredagen, som handlar om konsumtion.

bild av pengar som grävs nerNär du ger pengar till Naturarvet omsätts dom till skogsmark som aldrig mer får brukas eller säljas. Vi brukar säga att vi gräver ner pengarna i skogsmarken för evigt. Skogsmark som förvärvats av Naturarvet skrivs ned till 0 kronor i bokföringen. Tycker du också att det är ett värdigt och häftigt sätt att många tillsammans kan använda pengar till att skapa ett naturarv av svenska gammelskogar? Passa på att ge till Naturarvet denna tisdag, eller ja, även andra tisdagar… eller andra dagar under kommande månad… och nästa år… eller när du vill.

bild av gammelgrans-kramLäs mer om hur du kan öronmärka din gåva till någon av våra specifika insamlingar, Skarnhålans gammelskog och Gammelgranens minne.

Ge bort en gåva i julklapp. Få ett gåvobevis att lämna över till den du hedrar genom att gräva ner pengar i gammelskogen. Julgåvobevis hittar du i skogsbutiken och som högtidsgåva på insamlingssidorna.

bild av pengarIdag är det den 28:e, den dag varje månad då skogsfaddrarnas månatliga gåvor dras via autogiro. Gör varje 28:e varje månad till en givandets dag som skogsfadder du med. Läs om hur du gör det via din internetbank på ett par minuter. Skicka in din fullmakt online med mobilt bankID direkt på denna länk.

bild av klicka-knappKlicka för skogen på Naturarvets hemsida varje dag. Klicket är din aktiva handling varje dag för att skydda en handflatas yta gammelskog per klick. Många tillsammans som klickar ser till att i samarbete med sponsorer skydda tusentals handflators yta gammelskog varje dag. Genom att vi tillsammans klickar för skogen gör vi en välgärning genom sociala media och det började vi med långt före #GivingTuesday lanserades. Vi kör #KlickaFörSkogen varje dag!