Iglekärr nära slutfinansiering

Iglekärrs gammelskog har varit föremål för vår insamling sedan 2012 och några trodde att vi inte skulle se slutet på den ännu på flera år. Men vi har jobbat på att få fram en snabbare lösning, som också nu snart är klar. Vi kan inte säga mer än så pga sekretess-skäl än så länge, men fortsätt att återkomma till vår hemsida och till vår Facebooksida varje dag så kommer vi att basunera ut när allt är klart. Det kommer du inte att missa, var så säker.

Vår insamling är nu i stället inriktad på nästa skog, vilket vi hoppas ska bli Våneviks gammelskog i Kalmar län söder om Oskarshamn. Där finns ännu inga avtal eller ens lösa överenskommelser, utan snarare en ton av god vilja och öppna dörrar i samtal med kommunen, som äger området idag och som har planer för att exploatera området som villa-tomter. Det är därför extra viktigt att du visar ditt stöd för Naturarvet, gärna som skogsfadder, så att vi kan presentera oss som en finansiellt stark köpare för kommunen. Passa också på att bli kundklubbs-medlem i Naturkompaniet senast den 15 mars så kan du vara med och rösta fram vårt projekt för att bevara Våneviks gammelskog som mottagare av Naturbonusen i år. Det kan bidra starkt till att vi kan betala för flera hektar av skogen.

Räkneverket på klicket räknar nu uppåt till nästa skog. Än så länge är det klicken som räknas, men under våren hoppas vi kunna lägga till betydligt större summor. Men det får du vänta på tills allt är klart med Iglekärr och vi vet mer om hur Naturarvets finanser ser ut. Vi kan bara säga att de just nu ser goda ut. Och för att kunna bevara Våneviks gammelskog och fler gammelskogar snart är det viktigt att vi hjälps åt att se till att finanserna ser ännu bättre ut framöver.

Sponsorer för klicket har vi gott om ett tag framöver så det är bra att se till att klicka varje dag och att allt fler börjar klicka. Det vi också behöver stärka är vår insamlingsbas, d.v.s. fler skogsfaddrar. Bli skogsfadder idag! En 50-lapp i månaden eller mer är en liten fin insats för att bygga ett naturarv av svensk gammelskog som bevaras för alla framtida generationer. Det är verkligen att efterlämna något av värde. Skog som för all framtid har noll värde för industrin och bara har värde för naturen själv och för människors välbefinnande när vi får ta del av den orörda naturens skönhet. Här är lite av den skönheten i vinterskrud. Tallticka, en rödlistad art som bara växer på gamla tallar.

tallticka