Nästa skog?

Tips inkommer då och då. Vi letar också själva aktivt. Några lovande objekt har fallit pga att olika kriterier inte går att uppfylla eller för att ägarna ändrat sig. Ett återkommande objekt i Krokoms kommun i Jämtland dök upp igen i Facebook-gruppen Skydda skogen (sidan för föreningen med samma namn). Det objektet är inte aktuellt pga ett orimligt pris.

Inlägget och alla kommentarer visar däremot tydligt att många inte känner till Naturarvet, inte ens på en sida där Naturarvet ofta omnämns, kommenterar eller gör egna inlägg. Det är viktigt att nå ut till en bredare allmänhet både för att kunna samla in betydligt mer pengar och för att nå ut med information om att vi vill köpa gammelskog. Där behöver vi din hjälp. Hur kan du bidra till att göra Naturarvet känt?

Framförallt behöver Naturarvet fler månadsgivare som skogsfaddrar. Med några hundra skogsfaddrar kan vi hålla oss flytande. Med tusentals skogsfaddrar kan vi bli en effektiv aktör på fastighetsmarknaden. Med hundratusen skogsfaddrar kan vi skydda ca 10 000 hektar per år och bidra till skyddet av gammelskog på samma nivå som Skogsstyrelsen. Det är dit vi behöver komma. Hur kan du bidra till att Naturarvet växer och att de sista svenska gammelskogarna skyddas innan det är för sent?