Insamling Victoria-ekarna

Victoria-ekarna insamlingen
Till Kronprinsessan Victorias 40-års firande vill Insamlingsstiftelsen Naturarvet förära henne en insamling för att bevara 2 000 kvm gammelskog i Solliden, Sålanda. Här står tre magnifika ekar, som vaktar Sollidens 12,7 ha stora gammelskog mot söder. Vi kallar dem Victoria-ekarna och dom fungerar som paraplyträd för alla övriga växter och djur som får skydd inom 2 000 kvm kring ekarna.

Gilla och dela Naturarvets Facebook-inlägg här!

Victoria-ekarna blir som en del av Sollidens gammelskog ett äkta naturarv som kronprinsessans efterkommande och alla andra också kommer att kunna uppleva så länge ekarna lever, och sedan som fallna ekstammar tills nya ekar eller andra träd växer upp i gläntan som skapats genom ekarnas månghundraåriga livscykel.

Insamlingen Victoria-ekarnas mål är att samla 20 000 kr som bidrar till att för evigt bevara 2 000 kvm gammelskog. Denna yta är en del av Sollidens gammelskog om 12,7 ha som Naturarvet ska bevara i år.

Insamlingsstiftelsens stadgar garanterar att skogen därefter aldrig får brukas på något sätt och aldrig säljas.

Om insamlingen skjuter över målet så utvidgar vi Victoria-ekarnas paraply-areal motsvarande, dvs med 100 kvm för varje extra 1000-lapp. Insamlingen ska vara klar i god tid innan den 14 juli så att vi hinner lämna över ett handskrivet gåvobevis för Victoria-ekarna till Kronprinsessans 40-års firande.

Ge din gåva via Swish 123 901 11 72  |  BG 901-1172 | PG 90 11 17-2. Skriv ”Victoria” i meddelandet och ”anonym” om du inte vill att ditt namn ska synas på insamlingssidan. Du kan också Ge din gåva på den här dedikerade insamlingssidan

En karta som visar området finns på denna länk.

Koordinaterna till områdets centrum är ungefär enligt WGS84: 57°58’48.7″N 12°14’33.6″E

Här är en mall för gåvobeviset. Du kan bidra med fotot som ska pryda det genom att delta i Fototävlingen Victoria-ekarna. Läs mer nedan.

Victoria-ekarna_diplom

Fototävling Victoria-ekarna

Idag lanserar Naturarvet insamlingen Victoria-ekarna som på en månad ska samla in minst 20 000 kr för att bevara 2 000 kvm gammelskog i Solliden.

Samtidigt startar vi en foto-tävling med följande upplägg: Ta det bästa fotot av Victoria-ekarna i sitt sammanhang i gammelskogen. Bästa fotot blir utvalt att smycka det handskrivna gåvobeviset som ska överlämnas till Kronprinsessan Victoria i god tid till hennes 40-års firande.

Tävlingen pågår fram till 30 juni 2017 och därefter utser en tvåväldig jury (Ywonne & Lo Jarl) vilket foto som vinner platsen på diplomet.

Skicka dina bidrag till naturarvet@naturarvet.se och skriv i rubriken “Fototävling Victoria-ekarna”. Uppge ditt namn och eventuellt andra kontaktuppgifter i meddelandet. Bifoga max 5 foton om tillsammans max 20 MB med meddelandet. Foton bör ha bildformatet 3:2