Naturarvet 💚 Icebug nominerade finalister till Stenbeckspriset 2023

Naturarvet har tillsammans med skoföretaget Icebug nominerats till finalist i Stenbeckspriset 2023 kategori Företagssamarbete. Priset delas ut av den svenska branchorganisationen för professionell insamling Giva Sverige och vinnarna utses under deras Ă„rliga Insamlingsforum vid en galamiddag pĂ„ MĂŒnchenbryggeriet den 21 mars. Samarbetet, som har etablerats genom nĂ€tverket 1 % for the Planet, genererade 2023 en donation till Naturarvet om 893 000 kr.

Icebug har en förmÄga att engagera och inspirera inte bara sina egna fans och kunder. Inför Black Friday 2023 inledde de ett samarbete med Svensk Orientering och elitorienteraren Tove Alexandersson för att gÄ ut med budskapet att det brÄdskar att skydda de sista gammelskogarna i Sverige. Icebug Àr ocksÄ en föregÄngare med att vara pionjÀr inom miljöarbetet. De inbjuder hela tiden andra företag att följa med pÄ resan mot en mer hÄllbar vÀrld.
Gammelskog utgör bara en brĂ„kdel av Sveriges landyta och mer gammelskog avverkas Ă€n skyddas varje Ă„r. Om 10-30 Ă„r finns inga mer gammelskogar kvar att skydda. – NĂ€r man tĂ€nker pĂ„ hur lite gammelskog vi har kvar i Sverige sĂ„ Ă€r det faktiskt helt orimligt att den inte skyddas, sĂ„ att den finns kvar nĂ€r vĂ„ra barn vĂ€xer upp. HĂ€r gör Naturarvet ett viktigt arbete, och vi pĂ„ Icebug Ă€r gĂ€rna med och gör vĂ„r del, sĂ€ger David Ekelund, VD pĂ„ Icebug.
Naturarvet har en unik position i Sverige som enda organisation som kan förvĂ€rva skogsfastigheter med skyddsvĂ€rd skog frĂ„n privata skogsĂ€gare. – Allt fler upptĂ€cker möjligheten att göra en lokal insats med global effekt för klimat och artbevarande nĂ€r de skyddar gammelskog genom Naturarvet, sĂ€ger Ywonne Jarl, ideell coach och insamlingsansvarig pĂ„ Naturarvet. – Gammelskogen Ă€r vĂ€rldens bĂ€sta landbaserade kolinlagrare, artbevarare och friluftsmĂ„l. Att samarbetet med Icebug uppmĂ€rksammas kan inspirera fler. Det ger Naturarvet chansen att öka takten i att bevara nĂ„gra av de sista gammelskogarna för all framtid, sĂ€ger Lo Jarl, ekolog och verksamhetsledare pĂ„ Naturarvet.
Gör som Icebug och som över 70% av alla svenskar sĂ€ger att de vill göra – ge minst 1 % av din inkomst till Naturarvet varje mĂ„nad som Skogsfadder. Företag kan med fördel ansluta sig som Business Partner till 1 % for the Planet och vĂ€lja Naturarvet som mottagare av donationer.