4 skogar blir 3

Finansiering till 2 skogar är säkrad – nu ligger fokus på insamling till den tredje på två veckor.

Bidra nu!

Två veckor efter att vi gick ut med den unika möjligheten att förvärva 4 skogar på 1 månad har vi samlat in 2,9 miljoner kr! Det har kommit in genom två stora privata gåvor om 2 resp. 0,5 miljoner kr och övriga gåvor om tillsammans 0,4 miljoner kr. Vi vill ödmjukast tacka för engagemanget bland så många! Vi har aldrig tidigare samlat in så mycket pengar på så kort tid.

Nuläget: Med tidigare insamlade medel och de senaste två veckornas gåvor har vi nu över 10 miljoner kronor på banken och finansiering av de två högst prioriterade skogarna. WOW! Skog 4 är såld så den har vi släppt.

Skog 3 får nu hela vårt fokus! Tre stora privata givare i Naturarvet har lovat tillsammans 2,5 miljoner kr i räntefria lån. Pengarna utlovas som matchning av alla inkommande gåvor från och med nu fram till den 19 april, som är sista datum för anbud på fastigheten.

Nu matchas din gåva med lika mycket räntefritt lån till förvärv av 93 hektar unik vildmark i Dalsland. Senast den 19 april ska vi kunna finansiera förvärvet med totalt 6-8 miljoner kr (beroende på slutpris vid försäljning). Din gåva är välkommen och livsviktig. Bidra också på andra sätt, t.ex. genom att dela vårt inlägg på Facebook.

Tillsammans bevarar vi det sköra Livet på Jorden!

Bidra nu!

Unik fjällnära skog om 460 hektar med globalt hotad art har finansiering.

På vackra Gräsö har vi finansiering för 44 hektar naturskog som utökar Svartsundets gammelskog.