Fyra skogar kan skyddas för all framtid nu i vår!

Kära vän av gammelskogen!

Var öppningen för att det som står i rubriken är möjligt och läs vidare, hela vägen till slutet.

Ett fantastiskt genombrott har skett! Fyra skogar kan inom en månad skyddas för all framtid genom Naturarvets förvärv. Alla skogarna är till salu, så alla förvärv är fullt möjliga bara vi har pengarna.

Det innebär att om Naturarvet inte köper skogarna så köper någon annan dom. Då blir det pappersmassa, kartong, toapapper, flis till värmeverk eller exploatering för fritidsbebyggelse av detta ovärderliga naturarv. En stor del av skogarna kan avverkas inom de närmaste 10 åren enligt dom skogsbruksplaner som har upprättats för dom.

Det gäller i prioriterad ordning 1. en fjällnära skog i närheten av Jämtland, 2. en skog i Uppland (utökning av Svartsundets gammelskog på Gräsö), 3. en skog i Dalsland och 4. en skog i Gävleborg. Sammanlagt skapar dom ca 630 hektar vildmark med naturskog som hyser höga naturvärden. Dessa skogar får bara inte släppas, vi måste skydda dom!

Det gäller din och alla framtida generationers framtid. Och framförallt det unika livet i gammelskogarna och deras betydelse för det sköra livet på Jorden. I dom här skogarna finns värden som är globalt hotade. Deras sammanlagda kolupptag från atmosfären varje år motsvarar potentiellt ca 3 000 ton CO2.

Naturarvet har i dagsläget ca 7 miljoner kr likvida medel. Vi behöver samla in minst 13 miljoner kr till. Alla behöver ställa upp. Alla olika sätt att finansiera dessa köp måste samspela. Du behövs, ditt kärleksfulla givande, som får din själ att brinna och lysa upp i mörkret, så att fler människor ser och griper chansen att få vara med på denna gemensamma kraftsamling för gammelskogen och Livet på Jorden.

Uppdatering 22-03-22: På fem dagar har vi redan samlat in 2,8 miljoner kr. En av gåvorna är en privat fondgåva om 2 miljoner kr och en annan är en privat kontantgåva om 500 000 kr. Skogsrutor för 115 000 kr har bokats och övriga gåvor utgör 85 000 kr. Skogsfaddergåvor och andra löften om 100 000 kr finns. Var med och skapa en aldrig tidigare skådad insamling för gammelskogarnas bevarande du också!

Detta behöver vi upprätta genast:

 1. Naturarvets hemsida får fyra olika måltavlor för skogsrutor, en Fjällnära, en i Uppland, en i Dalsland, en i Gävleborg. Rutorna ger ca 2 miljoner kr.
  1. Skogsrutor i Fjällnära skog
  2. Skogsrutor på Gräsö i Uppland
  3. Skogsrutor i Dalsland
  4. Skogsrutor i Gävleborg
 2. Naturarvet har ansökt om att få ta del av Naturkompaniets Naturbonusen. Alla röstar på Naturarvet och vi tar ödmjukast emot ca 1 miljon kr.
  1. Bli medlem i Naturkompaniets kundklubb 365 (gratis) för att få information och kunna rösta om Naturbonusen senare i vår.
 3. Övriga sponsorer uppgraderar sitt engagemang och ordnar extra aktiviteter eller betalar ut planerade aktiviteters bidrag i förskott. Ger ca 1 miljon kr.
  1. Kontakta Lo Jarl om ert åtagande.
 4. Alla Naturarvets fans blir omedelbart skogsfaddrar så att 600 växer till minst 5 000 skogsfaddrar (hälften av våra fans), som ger månatliga bidrag. Ger ca 5 miljoner kr fram till årsslutet.
  1. Bli skogsfadder via Klarna nu!
  2. Bli skogsfadder via autogiro eller kort nu!
 5. Alla går utanför boxen och skapar på olika sätt ytterligare fantastiska källor till pengar som flödar in. Här är det var och en av oss och alla tillsammans som genererar ca 5 miljoner kr.
  1. Kontakta Lo Jarl om ditt projekt/insamling/gåva.
  2. Tips från Skydda Skogen och vår styrelsemedlem Pia Björstrand: Om du äger en bil – Ge bensintusingen till Naturarvet via Swish/Klarna här och motverka samtidigt reduktionspliktens baksida.
 6. KLUBB 333: Ett unikt erbjudande om att göra en livstidsinvestering som klimatkompensation och samtidigt skydda ovärderlig natur. Läs mer och bli medlem här!

Gammelskogarnas ekosystem är de sista säkra kolsänkorna på Jorden. OM vi permanent skyddar dom! Ditt bidrag är det viktigaste du kan göra för Livet på Jorden just nu.

Finansieringen av förvärven ska vara säkrad senast den 15 april. Det blir en febril aktivitet den närmaste månaden och jag kommer att lägga upp mer information om de olika skogarna allteftersom vi får in mer data. Kartor ska upprättas och arter listas, inventeringar göras eller kompletteras, värdering på en skog ska göras. Samtidigt ska alla pengar som behövs för förvärven säkras inom en månad och göras tillgängliga på kort sikt. Slutbetalning av en skog kommer att ske senast i april, övriga tre inom ca två till tre månader.

Tillsammans bevarar vi det sköra Livet på Jorden!