Skönt häng i Sollidens gammelskog

Kom och njut av skönt häng i gammelskogen! Boka lördagen den 1 juni 2019 i Sollidens gammelskog utanför Skepplanda i Ale kommun, 4 mil norr om Göteborg. Här kan du anmäla ditt intresse eller att du kommer genom vårt Facebook evenemang.

Som en del av det rikstäckande eventet Biologiska mångfaldens dag firar vi att Sollidens gammelskog nu inlemmas i Iglekärrs naturreservat. Vi träffas kl. 13 vid naturparkeringen söder om Solliden (se koordinater nedan) och vandrar längs skogsbrynet fram till entrén in till de Historiska Vingslagens skog. När du kliver in i skogen kommer en hissnande känsla av att resa 6 000 år tillbaka i tiden att överväldiga dig. Vi berättar mer om det under besöket.

Vi vandrar genom ädellövskog med skirt gröna blad som nyss har vecklat ut sig. Doften av fuktig mull gör försommaren mer närvarande. Vi lämnar låglandsskogen bakom oss och går uppför en lite brantare ravin, trasslar oss igenom den ibland lite snåriga gammelskogen och plötsligt står den där – The Wholly Oak Tree. Den knotiga eken med vida grenar är flera hundra år gammal och står i närheten av Eremitens grotta som vi tar en titt på.

Vi fortsätter upp längs den vackra backen, utsikten från krönet gör det värt besväret. Vi tittar på fornborgen och inmundigar fika. Allsång höjer stämningen och sen minglar vi och har skönt häng där vi bäst trivs. Vi kommer också förstås att se och kanske höra några av de rödlistade arterna som finns här under dagen.

Koordinater för platser att mötas och ha skönt häng:
P-plats Solliden (på ett gärde) 57.978690, 12.250978 Google Maps https://goo.gl/maps/rLfVLfJk8CG2 The Wholly Oak Tree 57.981224, 12.244747 Google maps https://goo.gl/maps/HfNjdxzb1Xk