Ekås ek-bokskog E1

Läs om skogen

Bevara ”din egen” skogsruta

Här kan du bevara en eller flera öronmärkta skogsrutor i Ekås ek-bokskog för skogens eller din egen skull eller för att uppmärksamma någon eller hedra någons minne. Nedan finns en måltavla som är 20 X 21 rutor och på kartan motsvarar 26 880 kvm av en bokdominerad del av ädellövskogen i Ekås ek-bokskog.
Tips: På en dator kan du föra muspekaren över rutorna och se vilken titel en ruta har och om den är länkad så kan du klicka på rutan för att öppna länken i ett nytt fönster.

En ruta är ca 64 kvm och kostar 1 250 kr att öronmärka din gåva till. När du beställer dina rutor skapas automatiskt ett unikt gåvobevis med koordinater till skogsrutan/rutorna. Det laddar du ner via en länk i en betalningsbekräftelse som kommer med e-post efter betalning.
Tips: I gåvobeviset anges med fet text en beteckning för rutan och även mittkoordinater för den. Klicka på beteckningen så öppnas denna sida så mottagaren kan se hur rutan ser ut. Klicka på koordinaterna så öppnas en Google maps länk, där rutans mittpunkt är markerad och gör det enkelt att hitta dit.
Naturarvets loggaOBS! En ruta med denna minilogga eller annan bild eller text är upptagen.

Gör så här: (klicka för instruktioner)

  • Klicka på en eller flera smårutor som inte redan är upptagna i måltavlan nedan. Om du råkar välja fel så klicka på den rutan igen så väljs den bort från beställningen. OBS! Lägg gärna beställning av enstaka rutor intill andra redan öronmärkta rutor. Om du vill beställa ett större område av de reserverade rutorna så kontakta Lo Jarl. (Klicka här för kontaktuppgifter).
  • Klicka på den gröna knappen ”Köp (antal) skogsruta/-or” ovanför måltavlan och fyll i beställningsformuläret med rutans Titel, Länk och Bild. OBS! Se tips om uppladdning av bild nedan. Klicka på ”Nästa steg”.
  • Ange i nästa steg vem som är givare och vem som är gåvans mottagare. Klicka på ”Till betalning”.
  • Välj betalningsmetod och fyll i övriga uppgifter. Om du vill ha gåvobeviset direkt till angiven e-post adress ska du välja betalning med swish eller kort. Klicka på ”Slutför” och genomför betalningen enligt instruktion om du valt swish eller kort. Följ instruktion för betalning i orderbekräftelsen som kommer per e-post om du valt faktura.

Instruktion för uppladdning av bild

Du kan ladda upp en egen bild som täcker en eller flera rutor. Varje ruta är 33×33 pixlar. Om du vill ha en större bild än en ruta ger så kan du beställa flera rutor intill varandra. Bilden anpassas för att passa över fler rutor. T.ex. kommer en beställning av 6 rutor med 3 på bredden och 2 på höjden ge en bild som pusslas ihop till 99 X 66 pixlar. Om du laddar upp en bild med förhållandet 3:2 (bredd:höjd), så blir bilden korrekt beskuren och ihop-pusslad över rutorna.

En bild med annat format kan bli ofördelaktigt beskuren om formatet på den uppladdade bilden inte är korrekt anpassat efter din beställning av rutor. En logga med text blir ofta fler rutor på bredden än höjden. Kolla formatet för loggan innan du bestämmer hur du ska lägga ihop rutorna som ett pussel över loggan. En kvadratisk logga/bild passar in på en ruta men upplösningen på loggan/bilden blir inte den bästa. Välj flera rutor i kvadrat (t.ex. 2 X 2 eller 3 X 3 rutor) om du vill att din kvadratiska logga/bild ska synas bättre.


Här kan du se en karta över var skogsrutorna ligger i Ekås ek-bokskog.