Fågelskärsuddens gammelskog F1

Läs om skogen

Bevara ”din egen” skogsruta

Här kan du bevara en eller flera öronmärkta skogsrutor i Fågelskärsuddens gammelskog för skogens eller din egen skull eller för att uppmärksamma någon eller hedra någons minne. Nedan finns en måltavla som är 20 X 21 rutor och på kartan motsvarar 4200 kvm av en del av tallhällmarken centralt i Fågelskärsuddens gammelskog. När du beställer dina rutor skapas automatiskt ett unikt gåvobevis med koordinater till skogsrutan/rutorna. Det laddar du ner via en länk i en betalningsbekräftelse som kommer med e-post efter betalning.

Instruktioner:

  • Klicka på en eller flera smårutor som inte redan är upptagna i måltavlan nedan. Om du råkar välja fel så klicka på den rutan igen så väljs den bort från beställningen. OBS! Lägg gärna beställning av enstaka rutor intill andra redan öronmärkta rutor. Två större områden är tillsvidare reserverade för större beställningar av många rutor som ska ligga tillsammans. Dessa områden släpps efterhand som de tillgängliga rutorna fylls på. Om du vill beställa ett större område av de reserverade rutorna så kontakta Lo Jarl (klicka här för kontaktuppgifter).
  • Klicka på den gröna knappen ”Köp (antal) skogsruta/-or” ovanför måltavlan och fyll i beställningsformuläret med rutans Titel, Länk och Bild. Klicka på ”Nästa steg”
  • Ange i nästa steg vem som är givare och vem som är gåvans mottagare. Klicka på ”Till betalning”.
  • Välj betalningsmetod och fyll i övriga uppgifter. Om du vill ha gåvobeviset direkt till angiven e-post adress ska du välja betalning med swish eller kort. Klicka på ”Slutför” och genomför betalningen enligt instruktion om du valt swish eller kort. Följ instruktion för betalning i orderbekräftelsen som kommer per e-post om du valt faktura.

Om du vill ha en större bild än en ruta ger så kan du beställa fler intill varandra, så kommer bilden anpassas för att passa över fler rutor. Varje ruta är 33×33 pixlar. T.ex. kommer en beställning av 6 rutor med 3 på bredden och 2 på höjden ge en bild som pusslas ihop till 99 X 66 pixlar. Om du laddar ner en bild med förhållandet 3:2 (bredd:höjd), så blir bilden korrekt beskuren och ihop-pusslad över rutorna.

En bild med annat format kan bli ofördelaktigt beskuren om formatet på den uppladdade bilden inte är korrekt anpassat efter din beställning av rutor. En logga med text blir ofta betydligt fler rutor på bredden än höjden. Kolla formatet för loggan innan du bestämmer hur du ska lägga ihop rutorna som ett pussel över loggan. En kvadratisk logga/bild passar in på en ruta men upplösningen på loggan/bilden blir oftast mycket dålig. Välj flera rutor i kvadrat (t.ex. 2 X 2 eller 3 X 3 rutor) om du vill att din kvadratiska logga/bild ska synas bättre.

Tips! Håll pekaren över en redan upptagen ruta så kan du se om det finns en text (Titel) kopplad till rutan. Om rutan/bilden har en webb-länk kopplad till sig kan du klicka på rutan och komma till hemsidan eller bilden som är kopplad.
Detta är en öronmärkt rutas förvalda bild om ingen egen bild laddas upp. En sådan ruta är upptagen.

Här kan du se en karta över var skogsrutorna ligger i Fågelskärsuddens gammelskog.