Världens bästa nyhetsbrev

Världens Bästa Nyhetsbrev från Naturarvet!

Kära gammelskogsvän!

Mycket är på gång och har hänt på sistone i Naturarvet. I stället för att skriva om allt här länkar vi till olika blogginlägg för varje nyhet. Så välkommen att klicka på länkarna för att läsa mer om vad som är på gång och få inspiration till att bidra.

Iglekärrs gammelskog invigd…
I augusti firade ett drygt 50-tal personer att Iglekärrs gammelskog nu är bevarad för all framtid. Vid ceremonin mitt i skogen avtäcktes en hyllningsbänk som också fick uppmärksamhet i lokala tv nyheterna.

…och naturreservat
I september kom det formella beslutet om att bilda naturreservat, vilket det skrevs om på länsstyrelsens hemsida och i medier.

Sista rycket för Våneviks gammelskog
I augusti lämnade Naturarvet in en skrivelse till Oskarshamns kommun om att få köpa ett drygt 50 ha stort område för att bevara denna värdefulla gammelskog. Vi avvaktar svar och passar på att bygga på vår sak genom en extra inventering av viktiga lavar, svampar och mossor. Bidra till insamlingen för att finansiera inventeringen!

Naturarvet bidrar till nationell strategi för formellt skydd av värdefulla skogar
Vi var med på Naturvårdsverkets hearing och lämnade synpunkter på den pågående revideringen av den nationella strategin för formellt skydd av skogar 2017-2020.

Ny videogåva i skogsbutiken
Vi inleder vår uppdatering av skogsbutiken med vår nya videogåva. Mottagaren av gåvobeviset får tillgång till en meditationsvideo med rogivande scener och ljud från lövskogen. Bevara tre träd i gammelskogen samtidigt som du ger en rofylld videolänk till dig själv eller någon du vill muntra upp i höstrusket.

STOPPA PRESSARNA!
Naturarvet skriver avsiktsförklaring med vår granne om att lägga till 12 hektar skyddsvärd gammelskog till Iglekärr! Vi kallar det nya tillskottet för Iglekärr Solliden och drar igång insamlingen redan idag! Var med och bidra! Vi lanserar snart nya roliga sätt att bidra till att bevara Iglekärr Solliden för all framtid!