Bevara skog

Foto: Naturarvet

Tyvärr finns det inte så många gammelskogar kvar i Sverige idag. Och varje år avverkas många skogar med höga naturvärden.

Med Naturarvet kan alla vara med och bevara Sveriges sista gammelskogar. Här under menyn ”Bevara skog” kan du välja det sätt som passar dig bäst.

Bli skogsfadder och med autogiro vara med och spara ihop till nästa gammelskog som ska bevaras varje månad. Det effektivaste sättet att skapa förutsättningar för Naturarvet att kunna köpa mer skog snabbt.

Ge bort symboliska träd som gåva till någon som du vill hylla eller som en minnesgåva. Gåvobeviset får du digitalt eller mot en avgift utskrivet av Naturarvet.

“Köp” ett verkligt paraplyträd, som du kan besöka och krama om IRL. Samtidigt bevaras en bit gammelskog runtomkring det fina trädet.

Du kan  “köpa” en bit av skogen som du kan bevara virtuellt och märka en ruta på ett kartutsnitt med valfri text, bild och url.

Om du bara vill ge en enkel donation online med betalkort eller spontant Swisha till 901 11 72, betala via bankgiro 901-1172 och plusgiro 90 11 17-2 eller via banköverföring till 9960 – 260 901 1172 så går det naturligtvis också bra.

Kanske du vill starta en egen insamling till minne av någon eller som en fundraiser? Bidra gärna till någon pågående insamling som den till Skarnhålans gammelskog.

Ett naturligt sätt att bidra är att testamentera fast eller lös egendom eller för att säkra en skogs bevarande för all framtid donera den till Naturarvet.

Naturarvet ordnar med det praktiska men det är du som gör det möjligt!