Stäng ×

Goda Gammelskogsnyheter 2018-08-30

Naturarvet förhandlar om 600 hektar skog – Din insats behövs!

Inom kort besöker vi ett STORT skogsområde om ca 600 ha skog som till stor del är nyckelbiotop i ett av sommarens stora brandfältsområden i Härjedalen. Vi förhandlar om att få köpa marken till ett reducerat pris pga brandskadorna. Trots att priset per hektar är lågt blir totalkostnaden uppemot 10 miljoner kronor.

Ett unikt tillfälle är det och vi vill kunna förverkliga detta projekt. DÄRFÖR BEHÖVS DU! Inom kort ska ägaren få besked om att vi kan generera det kapital som behövs. Alla som gillar Naturarvet och älskar Gammelskogen måste sätta till alla klutar för det brinner i knutarna (bildligt talat).

* Om du vill bidra med en gåva om upp till 20 000 kr
* Om du har en önskan att få bidra med ett större kapital (t.ex. som aktie/fond-gåva)
* Om du känner någon annan person eller företag som kan tänkas ge ett större kapital och som vi kan kontakta
* Om du är eller har kontakter med någon person, företag eller media som vill vara med och fästa uppmärksamhet på Naturarvet, Gammelskogen och detta unika tillfälle att förvärva ett stort skogsområde
* Om du har andra kanaler eller kompetens och bra idéer och vill bidra med dem
Hör av dig till naturarvet@naturarvet.se

Låt Naturarvet bli höstens snackis 🌳❤️🌲

121 000 kr för Brandbevakningen bekostas av staten

Lo Jarl har förhandlat med Länsstyrelsen i Västra Götaland och fått igenom att vi slipper betala de 121 000 kr som brandbevakningen efter skogsbranden i Iglekärrs gammelskog kostar. Staten tar den kostnaden eftersom vi inte kan försäkra vår skyddade skog mot sådana kostnader.

Det innebär att de 129 000 kr som brandinsamlingen drog in nu går till Skarnhålans gammelskog istället. Vi har därmed uppnått mer än halva insamlingsmålet för Skarnhålans gammelskog!

BRA JOBBAT ALLA! Passa på att fira med en gåva till Skarnhålans gammelskog.
Se brandinsamlingens bevarade yta på insamlingskartan här.

Träffa oss på Utefest

Naturarvet har blivit inbjudna av Naturkompaniet att delta under Utefest i FriluftsByn utanför Örnsköldsvik. Lo och Ywonne Jarl hoppas att få träffa dig där under lördagen den 8 september. Vi minglar runt och ska försöka synas 🙂 Skicka ett meddelande via vår Facebooksida/messenger om du inte hittar oss.