Stäng ×

Gammelskogsheter 2017-08-14

Bästa gammelskogsvän!

Vi vill i huvudsak meddela två saker:

  1. Insamlingen till Sollidens gammelskog lyfte i juli. Det som bidrog till det var framförallt ett sorgligt öde och två glada händelser. Att Andreas Stansvik tragiskt omkom i en fallolycka på Färöarna är en stor förlust för Andreas familj och vänner och samtidigt för naturvården i hela Sverige. Enligt föräldrarnas önskemål öppnade vi insamlingen Andreas glänta för att hedra hans minne genom att avsätta ett område av Solliden där Andreas bl.a. dokumenterade den rödlistade fågelfotsmossan på flera ställen. Gensvaret blev enormt och området som bevaras för all framtid till Andreas minne är nu 1,8 ha, betydligt större än en glänta. Även Rebecka Le Moines önskan om en inspirerande insamling till Hoppets glänta som födelsedagspresent fick ett fantastiskt gensvar med en 4 000 kvm stor glänta bevarad för all framtid. Viktoria-ekarna, en insamling för att uppmärksamma Kronprinsessan Viktorias miljöengagemang på hennes 40-årsdag blev ett fint skogsbryn på 2 000 kvm. Alla insamlingarna går fortfarande att bidra till här. En karta som visar de områden som nu  kan bevaras för evigt samt genom insamlingarna samt sfäriska foton från platserna kan du se här.
  2. På onsdag den 16/8 byter vi webbhotell. Det kan uppstå störningar i trafiken på hemsidan under dagen. Klicket kan därför tillfälligt vara ur funktion, liksom skogsbutik m.m. Ha tålamod och återkom gärna senare under kvällen och varje dag och klicka för gammelskogen. Under de närmaste veckorna byter vi även leverantör av databas, betalväxel och betalningslösen och uppdaterar skogsbutiken. Även då kan eventuellt störningar uppstå. Ha tålamod, allt kommer att bli bra!

🌳❤️🌲