Köp en bit av Iglekärrs gammelskog

(Ville du komma till Paraplyträden istället? Klicka här!)

Tänk dig att du sitter i en skog bevarad av Naturarvet och tittar ut över en liten öppning mellan de stora, mossiga träden. Du tänker: ”Just den här lilla gläntan har jag sett till att den kommer att bevaras i all evighet”. Nu är det möjligt!

Här kan du ”köpa” en andel i Iglekärrs gammelskog. Självklart blir du inte juridisk ägare till skogsområdet men vi registrerar och arkiverar att det är just du som  har bevarat just den biten. Om du sen besöker skogen (och är bra på att orientera) kan du hitta ”din” skog och njuta extra mycket av gammelskogen just där.

Gåvorna som kommer in på detta sätt bidrar till att bevara nästa skog eftersom Iglekärr redan är bevarad för all framtid genom att det kom i Naturarvets ägo och blev naturreservat 2016. Skogsrutorna i måltavla 1 och 2 är ca 150 kvadratmeter stora och kostar 1 500 kronor. Just nu ”säljer” vi i Måltavla 2.

Klicka i det området eller här och följ instruktionerna om du vill vara med och bevara skogen. Måltavla 1 är fulltecknad men du kan klicka i det området för att se hur många givare som har varit med och betalat för det området. Kanske du har hedrats med en ruta där? Sjötomterna är 1 000 kvadratmeter och kostar 10 000 kr och du kan läsa mer om dessa och göra en intresseanmälan genom att klicka på det om rådet eller här. OBS! Alla sjötomter är nu sålda!

Den här sidan fungerar bäst på större skärmar för kartan nedan.

Iglekärr NordvästIglekärr NordostLakefront_sliceskogsfaddrar_sliceothergifts_sliceskogsbutiken_sliceklicket_slicenorr_sliceeoca_sliceprivat_slice

På kartan kan du följa hur stor del av Iglekärrs gammelskog som redan är bevarad. Med jämna mellanrum uppdaterar vi kartan med de bidrag vi får in. Efter hand som vi får in mer bidrag kommer kartan att fyllas upp. Klicka på respektive färgband så kommer du till en relevant sida. Senast uppdaterad 2015-11-30.